•  Vloerverwarming.org 

 • Tacker Vloerverwarming Systeem

  Dit VOB systeem werkt volgens de zogenaamde tackermethode. Het voordeel hiervan is de relatief vrije manier van monteren.

  Een 20 mm dikke plaat (1400x1600x2cm) met een persing van 15 polystyreen PS 15) en voorzien van een zogenaamde Non Woven toplaag wordt op de grond gelegd. De toplaag is voorzien van een rasterverdeling van 5 en 10 cm waarop de leidingen middels tackers worden aangebracht op de gewenste hartafstand. De plaat wordt gevouwen geleverd (1400 x 800 cm) en heeft uitgevouwen een afmeting van 1400x1600 cm. Hierdoor is het mogelijk om snel grote oppervlaktes te leggen. Een brede en een smalle zijde hebben een overlapping welke over de volgende plaat gelegd kan worden. Hierdoor is, bij toepassing van een zandcement vloer, het niet nodig de naden af te tapen. De stugge Non Woven folie zorgt ervoor dat de VOB tackers met hun dubbele weerhaak niet uit de plaat springt.

  Montage van de vloerverwarming

  Na het aanbrengen van de platen wordt er een standaard VOB randisolatie in de ruimtes aangebracht. De totale opbouwhoogte van VOB budgetsysteem het nieuwbouw systeem komt uit op ca. 70 mm, excl. vloerbedekking. Optioneel verkrijgbaar : VOB geluidsisolerende tackerplaat De geluidsisolerende tackerplaat heeft dezelfde afmetingen en afwerking als de standaard tackerplaat. Deze wordt echter gefabriceerd uit EPS-T (geknakte structuur van de polystyreen grondstof), welke zorgt voor een zeer hoge contactgeluidsreductie. Mits goed aangebracht kan hierdoor een contactgeluidsreductie tot wel 15 dBa worden gerealiseerd. Hierdoor is deze plaat uitermate goed toe te passen in seriematige nieuwbouwprojecten waar de (ver)zwaar(d)e geluidsnorm van het bouwbesluit geldt.

  Diverse diktes van de tackerplaat Standaard wordt de tackerplaat geleverd in een dikte van 2 cm, maar is ook beschikbaar in diktes van 3, 4 en 5 cm. Op aanvraag zijn ook andere persingen, diktes en brandwerende uitvoeringen beschikbaar.

  Kenmerken van de vloerverwarming

  toepassing In seriematige nieuwbouw projecten en situaties  
  opbouwhoogte 70 mm, exclusief vloerbedekking of tegels
  opwarmtijd 2 uur kan variëren per vloerbedekking
  verlegafstand van de leidingen h.o.h. 150, 300 mm kan variëren, ligt niet vast
  puntbelasting (4 x 4 cm) 60 kg*
  belasting per m2 250 kg*
  garantie 10 jaar Espace systeemgarantie

  * Vermelde waarden zijn afhankelijk van specifieke, situatiegebonden variabelen zoals kwaliteit van de ondervloer, vloerbedekking en wijze van belasting - en zijn daarmee louter indicatief.

 • K.v.K. 39077463 | Btw.nr. NL.935.56.779.B01 | ABN AMRO 40.60.65.128