•  Vloerverwarming.org 

 • Noppenplaat Vloerverwarming Systeem

  Het klimaatsysteem is speciaal ontwikkeld voor nieuwbouwwoningen, waar de beschikbare vloerhoogte vaak beperkt is, en voor serres, showrooms of andere ruimtes met grote glasoppervlaktes.

  De totale opbouwhoogte van het klimaatsysteem bedraagt 50 mm, exclusief vloerbedekking. Door de beperkte dikte van de cementen afdekvloer en het relatief grote verwarmd oppervlak (v.o.) reageert de vloer zeer snel op temperatuurwisselingen.

  Montage van de vloerverwarming

  Langs de randen van het vertrek brengt u VOB randisolatie aan, waarmee u ervoor zorgt dat eventueel krimpen en rekken van de vloer goed wordt opgevangen. VOB klimaatsysteem maakt gebruik van 25 mm dikke geprofileerde isolatieplaten. Hierin monteert u de VOB PE-X leidingen (10,5 x 1,25 mm) op h.o.h.-afstanden variŽrend van 6 tot 24 cm (per nop van de isolatieplaat 3 cm). Breng boven de noppen van de isolatieplaten een minimale vloerafwerking aan van 25 mm (zie datablad en de afwerkvloer), exclusief de vloerbedekking (bijvoorbeeld tapijt, parket of linoleum). Sluit de VOB PE-X leidingen, met een maximale groepslengte van 80 meter, vervolgens aan op de VOB verdeler.

  Is de 50 mm opbouwhoogte in uw situatie nog altijd te hoog? Dan kunt u gebruikmaken van de speciaal door Thermagas ontwikkelde ultra dunne cementdekvloer. Door toepassing van deze dekvloer beperkt u de totale opbouwhoogte van het systeem tot 35 mm (10 mm dekvloer boven de nop). Het VOB klimaatsysteem is uitermate geschikt om mee te koelen.

  Kenmerken van de vloerverwarming

  toepassing nieuwbouwwoningen, serres, showrooms
  opbouwhoogte 50 mm, exclusief vloerbedekking of tegels
  opwarmtijd 40 minuten (gemiddeld)
  verlegafstand van de leidingen h.o.h. 60, 90, 120, 150, 180, 210 of 240 mm
  puntbelasting (4 x 4 cm) 50 kg*
  belasting per m2 200 kg*
  garantie 10 jaar Espace systeemgarantie

  * Vermelde waarden zijn afhankelijk van specifieke, situatiegebonden variabelen zoals kwaliteit van de ondervloer, vloerbedekking en wijze van belasting - en zijn daarmee louter indicatief.

 • K.v.K. 39077463 | Btw.nr. NL.935.56.779.B01 | ABN AMRO 40.60.65.128